söndag, augusti 10, 2008

Bear Tribezzzzz!


Om man söker på mitt namn på Youtube så dyker det upp två träffar från Norrköpings Konsthall. Det är min gamla Zambo och fellow upptågsmakare Klas Isaksson, som gick i min klass under första året i serieskolan, och som jag till slut delade en väldigt rörig lägenhet vid södervärn med. Klas var (och vid dethär laget fortfarande är) en av de mest energiska och kreativa människorna jag någonsin träffat, och det gick knappt en timme utan att man blev meddragen in i ett av de nya upptågen som klas ständigt kokade i sin överaktiva hjärna. En av sakerna som kläcktes ur kollektivet plätten (döpt efter den förtryckta sköldpadda som jag motvilligt tog hand om) var I will fuck your soul, ett projekt som mynnade ut ur våran fabless för att gå ut och dansa. Vi hade en vurm för våld, manlighet och black metal, och det resulterade i en video vi visade, i samband med en utställning, och släppfesten av första Ewok Kings-Fansinet.

Efter detta har jag haft ganska låg kontakt med Klas. Att jag är en så pass stor homebody, och min stora hög med ritjobb gör att jag inte tar mig dendär Norrköpingsresan som jag lovat mig själv, och det har väl resulterat i att IWFYS har torkat lite. Däremot så verkar det som om klas fortsatt på samma spår, och när man kollar på en video till ett av hans nya projekt "Norrköpings Björnkonsthall", kan man inte göra någonting annat än att jubla och kasta hatten i luften.


Detta projekt är bara en bråkdel av vad Klas har i kistan. Ta en till på Klas, och Norrköpings Konsthalls hemsida, och man fastnar ganska lätt bland alla upptåg. Jag hoppas jag blir meddragen snart igen, jag saknar megalomanin, och att faktiskt jobba på plats, med någonting annat än ett skrivbord. Godspeed, bear dude.


PS: Klas har på sistone engagerat sig i bandet "Den Svenska Björnstammen", och skickar en liten yo i form av en video tillägnad till mig! Jaa!

2 kommentarer:

sofia falkenhem sa...

Fy vad jag saknar er och kollektivet Plätten. Jag saknar till och med Plättens krafsande i gruset på natten. Men inte hans lampa som tändes kl. sju på morgonen...

Kan vi inte flytta Norrköping till typ Lund, och Uppsala till Burlöv? Då skulle allt kännas så fint igen. Jag går och letar upp en stor grävskopa tror jag.

Kolbeinn sa...

Burlöv har aldrig känts så lockande som nu. Tack vare plättlampan så har jag blivit av med mina problem att sova utan mörker! Tack plätto!