onsdag, juli 02, 2008

Number one Entertainment!

First Class Summer Bar

Bara någon dag efter att Crack-festivalen slutade så passade jag på att ta en vit vecka på Island, där jag mest gled runt i någon sorts passivt lull. Jag turistade lite, och hälsade på den del av min släkt som råkade vara i Reykjaviksområdet. Jag var lite för seg för att göra någonting som krävde en buss/bil utanför stan (inte så peppad på åtta timmars bilresor på trånga bergsstigar)

Så jag passade på att ta en mindre runda runt staden, och alla ställen jag kärade ner mig i vid min förra resa.

Number one American Golf Course

En av sakerna jag gillar mest är de lite nergågna kvarteren runt hamnen som ser i princip likadana ut ända sedan 20-talet. Enkla lite sura trähus dominerar områdena runt laugarveg, eller uppenbart provisoriska cementbyggnader som dödar lite islänningarnas försök att göra Reykjavik till en blingig jetset-kosmopolitstad. Trots att Reykjavik är en ren stad, så ligger stenskräp och byggnadsmaterial. Självklart var allt inringat av de obligatoriska stadsjeeparna.
Jag passade på att lämna staden en liten bit i alla fall. Här är vyn ifrån min farbrors stuga i Kjós, kanske en halvtimme ifrån huvudstaden. Det är lite lätt att se att se varför man lätt glömmer bort huvudstaden när man ser dethär. Städer är för suckers.

Förresten, något helt annat. Eftersom jag var borta under större delen av Juni, så är alla fansinbeställningar i en stor röra. Är det någon som inte fått sina beställningar, hör av er, så bockar jag av er.

/Kolb

1 kommentar:

Kolbeinn sa...

Och innan någon hinner kommentera: Nej. Det är ingen bild av mig någonstans. Ni får kolla facebook eller nåt om ni vill se bilder på människor över huvud taget. Jag vet inte varför jag är en så slapp semesterfotograf.