onsdag, juli 16, 2008

En gång i tiden var vi Ewoker, nu försöker vi vara bra 70-talsföräldrar med det går sådär, eller nåt.

Hej Bloggi. Jag tänkte bara flika lite att jag dyker upp lite i senaste nummret av Tecknaren, i en artikel de gjorde i samband med SPX. Granna bilder är det med. Annars är jag med i nya Galago med. Jag har inte läst den än, för att det är fel med min post eller nåt. Jag fixar det aldeles strax. I morgon blir det mer performance och andra saker som ger mig lagom mycket pepp för att få mig att rita tror jag. Jag har mest försökt fila på bra idéer till en uppföljare till Ewok Kings. Det är lite störigt att fortsätta på en serie som redan har blivit rätt så hyllad, och både ni som läser och jag har ganska stora förhoppningar/krav på hur storyn skall följas upp. Jag är ju ganska skeptisk över det lyckliga slutet som den första serien hade, då det kändes lite "nåja de fick en kärnfamilj och då blir allting bra". Och eftersom jag tycker att hyllande av kärnfamiljen, är lite på fel sida av höger/vänstermyntet, så undrar man lite. Nåja, vad vill ni se? Nu finns ju chansen att delta lite, och faktiskt bidra med lite bra idéer. Jag bjuckar på lite barnboksbilder från den där tiden då vi fortfarande var bra och visste vad vi höll på med.

Det är inte riktigt av nostalgi som jag postar dethär, trots att jag tror jag läste varenda en av den böckerna när jag var liten. Jag gillar den ganska raka rättframa och nästan lite skoningslösa känslan som böckerna har. Ingenting är onormalt, och ingenting är opolitiskt. Jag ser inga problem med att lära barnen var en korv kommer ifrån, eller vad farbrorn därborta på bänken är för något. Jag tror att Ewokbröderna skulle tillämpa någonting i denhär stilen i sin pedagogik.
Förresten, bilderna snodde jag här, och fler finns det att hämta!
/Skäggbein

2 kommentarer:

Hanna P sa...

Oj vad bra! Per, Ida och Mimimum var en av mina favoritböcker tills en utvecklingsstörd pojke på min gata stal den och masturberade till bilderna. Nu kan jag inte tycka om den mer.

Lina Neidestam sa...

Ja! Det var Ida och Minimum den hette! Fan vad jag älskade den boken, jag var sjukligt förtjust i allt som handlade om reproduktion när jag var kid. Vet inte hur många "mamma och pappa kramas utan kläder"böcker jag plöjde. Sen hittade jag sexställningsmanualer med blyertsteckningar av sjuttiotalsmänniskor i full färd med fellatio, cunnilingus och annat extremt spännande. Och nu ritar jag porr. Tack Ida och Minimum.