söndag, april 06, 2008

Näcki


För att visa att jag inte bara hänger håglöst på youtube och kollar på disneyklipp, så tänkte jag passa på att flasha mitt bidrag till andra delen av fantagraphics monsterbok de håller på att sätta ihop. Tanken var att de ville reclaima monsterböcker från fantasyairbrushfolket, och sätta det i armarna på klassiska indietecknare som de där hernandezbrollorna i stället. Jag bjuckade på en Näck, ett bra val tänkte jag vid tanke på att de verkar hållit sig borta från skandinaviska monster hittils, men de ratade mig ändå. Jag misstänker att de letade efter "mighty fearsome" och inte awsome hotness när de kollade bilder. Nånå, what can you do.
Oj, nu såg jag att färgerna blev väldigt mysko. Jag hade egentligen gjort en ganska naturlig färgläggning, men blogger verkade tinta om bilden till psykedelisk blåhet. Och snyggt blev det!
Förresten, om ni är sugna på att se slamporna de dumpade mig för, kolla på Jacob Covey's BEASTS-Blogg.

5 kommentarer:

sofia falkenhem sa...

is mighty beautiful this way... men annars är det nog bara att slänga upp en rgb istället för cmyk babe. Blogger gör cmykbilder blå, och ibland blir det snyggare än det var från början. Attans, säger man då, och gör om sin färgläggning... eller, det har jag inte gjort, men jag har TÄNKT TANKEN.

Kolbeinn sa...

Jag misstänkte någonting i den stilen. Jag jobbar nästan bara i RGB, då jag har en fabless för neongrön, och den brukar få någon slags otäck olivton i CMYK.
Jag lägger upp den "riktiga" versionen inom kort.

Hanna P sa...

Så jävla!
Mighty moldyness!!

Anonym sa...

En sån djup inkompetens att inte publicera näcken. Jag tycker den är snygg blå.
/Sofia

Nanna sa...

Den är så vacker att jag får gåshud.