måndag, augusti 27, 2007

Feffster


I Våras blev jag inbjuden att delta med en illustration i en italiensk designtidning som råkade ha det olyckligt gräsliga namnet Feféproject. (kom igen, det går inte att uttala utan att göra till rösten genom att sätta tungan på nedersta tandraden...)

Tidningens tema var Jag är inte ful, jag är bara tecknad så. Vilket jag såg som en anledning att få frispel på ett helt uppslag. Som papper använde jag det gröna omslaget av en gammal "Athenai festskrift" från 1921 med rostfläckar i mitten från uråldriga häftklammer. På det ritade jag två troll som nojsade med en fågel.

Efteråt tänkte jag inte så mycket på det, utan jag trodde att de hatade mitt bidrag så mycket att jag var jag blivit dumpad och de vågade inte säga nåt. (vi hade haft så gott som ingen mailkontakt förutom inbjudan. Sånt brukar göra mig nervös..)

Gissa min förvåning när det för nån månad sen damp ned ett stort brunt kuvert i min brevlåda, med de två senaste nummren, och min bild i ett mighty spread. Och allt var bra med, så mina misstankar om att min bild kommit i onda händer var helt obefogade. Själva tidningen var med helt otroligt underbart glossy, sådär som en tidning för 15 euro borde vara. Är det kanske gammal vana, när man förväntar sig automatiskt att alla projekt som man är involverad i har nån snålgrej, som att tidningen är tryckt med slabbig och dålig färg på oprocesserad råbark. Onödigt att säga, de gjorde min vecka.
Och som en extra titbit till alla er som inte har tidningen (jag förmodar absolut ingen pappaserierläsare) kan jag säga att om man gnussar tidningen i ansiktet så luktar den tejp.

7 kommentarer:

hanna p sa...

Ja! Du har inga extra ex?
Hur är tidningen annars, innehållsmässigt? Va? Va? Va?

Grattis, det ser skitsnyggt ut!

Anonym sa...

fellow serieintresserade uppsalabo: titta in på
www.kaskelotkomix.net vetja.

/Sebastian

Kolbeinn sa...

Hanna: Nä, jag fick bara ett ex, och inte har de skickat blommor eller tack för ett bra samarbete eller nåt. Fast jag blev bjuden på släppfesten. I Rom. yay.
Resten av tidningen är sisodär. Jag har ärligt talat inte läst den noggrant, men jag har skummat den och det var väl i ärlighetens namn inget jag minns på rak arm. Och det är väl inte det bästa betyget.

Sebastian: Ja, vad roligt. Jag tog en snabbtitt, och det såg lovande ut! Skall hålla ögonen på sidan i framtiden.

sofia sa...

Det är så fint! Kråkorna är så bra i de röda små händerna.

Kolbeinn sa...

Jag gillar att ingen har kommenterar på att strax framför tidningen på mitt matbord står skulpturen "Anonym Vandrare" (2004, 7X4cm, Play-Doh/Blandteknik. Tillhör Konstnären.)

Miss Collie sa...

Yo!

Har precis öppnat en ny blogg som ska handla om mitt projekt ^^ (känns som en bra idé, eftersom då kommer jag att bli änu mer motiverad att jobba flitigt). Tänkte att du skulle få bli den första att kommentera :3 Nåt har blivit fel med blogger... de två senaste inläggen har minimal text... går inte att ändra. Hoppas du kan läsa endå. www.first-in-space.blogspot.com

Loka sa...

Riktigt snygg illustration det där!