onsdag, oktober 14, 2009

Uppdejt, och Le festival Du film

Nu känner jag att det skulle passa att masa sig bloggavid och rapportera lite igen. Efter bokmässan har jag varit i ytterligare en post-mental-ansträngningskoma, ungefär som det alltid brukar bli när jag börjar oroa mig för saker. (vilket är väldigt väldigt ofta sen jag slutade röka....)
Däremot så skadar det inte att rapportera lite nya saker, och tjata in lite gamla:

Min och Emelie Östergrens Utställning "Allt mitt är ditt" har vernissage lördag den 31 oktober, på Makeriet i Malmö (Jag har inte varit tillbaka i malmö sen makeriet öppnar, men jag misstänker att det ligger hyfsat nära glassfabriken, och alla de där ställena som heter metro och schmetro och tetro) Vi håller i en workshop i någon sorts form som fortfarande är vag på dagen samma lördag, men det är inte helt klart än hur den kommer att se ut. Förmodligen kommer jag bara sitta där i en crazy hatt.

Den gryniga Mobilkameran är tillbaka! Yay! eftersom jag har en rent grisigt dålig hand med kameror så brukar jag alltid behandla dem som en treåring behandlar en grusig playmobilfigur. Kameran jag hade i Mexiko och riga gick ju sönder sista kvällen då vi stod och spontanfolkdansade på torget, om jag minns rätt. Wellwell. av någon anledning så kan man inte ha sönder en mobil, så jag verkar fara fast i grynbild county för ett tag. Hoppas ni åtminstone har en hum om vad bilden föreställer:


Jeppsi, ni hade rätt, det är en av bilderna jag gjort till "Allt mitt är ditt". Prylen i fråga var en gul spelare från ett fussballspel, som jag ballade loss på. Jag älskar att jag fick användning för mitt hotta breda akvarellblock, som jag inte hade nån aning om vad jag skulle göra med annars. Och att jag äntligen vågar använda Posca-pennor, alltså såna som flyter som akrylfärger, och är jätteslajmiga men skitsnygga.

På not nummer två vill jag bara säga en kort hallå till alla som såg mig på bokmässan. Faktiskt den enda bokmässan hittils som jag orkat uppskatta fullt ut, och inte krisa och åka hem efter två dagar. Så, ett stort tack till alla som var med och gjorde vistelsen till det fort av bra det var. Oavsett om du bara fick en bok signerad så förtjänar du en kram. Och en stor en till Hanna och Bromander, som visade mig varför Göteborg var bra egentligen. Plus att Hanna gjort en av de vackraste fanartsen man kan tänka sig:

Hello mista bird!

Det sista jag skulle säga är mer ett utrop. Att Sova och Drömma om Mat-filmen kommer att visas i Uppsala nästa vecka! Alltså under passet "Här och Nu- Film från Uppland". Passet Visas:

Tisdag den 20/10 kl.21.00
Söndag den 25/10 kl.19.00

Passet är en timme långt, och alla annan info går att få på festivalens hemsida.

6 kommentarer:

Lina Neidestam sa...

Överjävligt fin bild till utställningen! Som en gammal textibonad i en hembygdsgård, fast ond. Lovesss.

Jag hade nervös bokmässepanik och ville åka hem efter två dagar i år. Hoppas att jag blir lugnare nästa gång.

Puss!

Kolbeinn sa...

Det var bedårande att se dig i det stadiet. Jag förstår mig på den nervösa bokmässepaniken, då i år var den enda gången jag inte fick den, och det var bara för att jag övertalade mig själv att härda ut. Däremot fick jag inte tag på ett ex av din bok pga kartagovrede.

Sara Frida Hansson sa...

Film, textil, allt du rör vid Kolbeinn blir till kusligt skogs-guld.

Hanna P sa...

Fint! Det där är vårt kärleksbarn, vårda det ömt.

Prunesquallor sa...

Tack! Jag var på bokmässan nästan bara på fredagen, men gick dit på lördagen också enbart för att se ditt stiliga skägg och be dig färdigställa min vikgubbe! Och hjälp vad jag vill se din och Emelie Ö's utställning på Makeriet!

Kolbeinn sa...

Det var du ja! Heij!