tisdag, oktober 16, 2007

POTOMOR

Kristianstadsgatan har fått ett nytt galleri, precis brevid Glassfabriken och Rundgång. Detta undgick mig lite då jag bor i Uppsala och får en liten klump i halsen då jag tänker på Malmö, men det dök upp en Flyer jag inte kunde undgå:


Shoboshobo är ett projekt startat av Mehdi Hercberg, och om det inte vore för honom så skulle jag inte överanvända neongröna pennor. Jag tänker inte gå in för hårt på vad han egentligen gör, utan jag rekommenderar i stället ett besök på Shoboshobos hemsida.
När jag gick första året på serieskolan så använde jag skissboken på Shobosidan lite som meditationsmaterial. Jag höll på att utbilda mig i en konstform som jag halvt som halvt ville revoltera emot; det var väldigt mycket en sluten värld av musse pigg-handskar, prat om "Stilar" och "Tekniker" och annat snusk som man kan lära sig. Jag kände mig lite inträngd i mitt eget ritande. När jag tittade i skissböckerna fick jag ett litet aha: -Man kunde faktiskt göra sådär med! Man kunde faktiskt skita i elfenbenskartonger och tuschhandskar, och bara trycka upp sin skissbok mot en scanner.

Det känns ganska typiskt att Shobo ställer ut precis när jag flyttat ifrån staden, men jag tänker att detta kändes som en perfekt anledning att fixa ihop ett Malmöbesök, gräva fram Hanna P från sin stubbe i Trelleborg, ta på sig sitt finaste och käka snittar som det vore 2099.


Strössligt Girlangigt slem på utsidan.


De mäktiga (lågupplösta) väggmålningarna.

Närbild av en av väggisarna

Mehdi i sitt esse.

En av teckningarna till salu. Jag köpte inga original, men i alla fall två screenade fanzine. Ett av Mehdi, och ett av Matt Lock.En av de hemmatryckta tröjorna till salu, som förmodligen kostade min högra arm. Hanna hyperventilerade när hon såg dem.

En av mina favoriter, gjord i kulspets.


En vägg av utställningen var vigd åt ett gäng hemmadekorerade blandband.


Hannster och Jag gick lösa på galleriets gästbok.

Krets verkar vara efter min första lilla titt ett riktigt roligt ställe. Ni kan ta en titt på deras hemsida så kanske det dyker upp nånting mer skojigt. Eller deras myspace, den har lite mer info.


2 kommentarer:

Berit Baal sa...

Men, Kolbeinn!
Det är alltså inte bara du som gör fint och vackert. Trots grusiga bilder blir jag sugen. Och dina projekt verkar lika bar som vanligt. Härligt att du har en sån jämn kvalité.

Jag skapar sällan, inriktar mig mer på dekadensen och serotoninet.
Vi hörs!

Kolbeinn sa...

Precis när jag läser detta så har jag photoshoppat non stop i tolv timmar. Ge mig lite av din dekadens just nu, berit. Jag skulle kunna mörda för lite serotonin...