måndag, mars 31, 2008

Vi ses på BLOODU!


Jag känner mig förpliktigad att hälsa till er mina kära bloggläsare, att jag sitter just nu och bokar ett plan. Om en timme så åker jag till USA, och planerar att gifta mig med Fletcher Hanks kvarlevor. Vårat första barn skall vi döpa till Galaxätaren. Jag skall lova att försöka minnas vintergatan lite extra när vi flyter runt i kosmos och letar efter solar att förtära.

Puss
Kolbeinn
PS: Fler serier här och här!

fredag, mars 28, 2008

Hagga i ny Festblåsa

Nu börjar mitt påsklov lida mot sitt slut, men det känns som om jag spenderat det bra. Jag har suttit senaste veckan och photoshoppillat mitt gamla hängsmycke "Att sova och Drömma om Mat", översatt gamla texter, och gett serien i största allmänhet en skoputsning. Det känns underbart att vara lite anal över en serie för en gångs skull, i stället för min gamla tradition att överge en serie mentalt när jag är klar. Det känns fint att ge serien omsorgen den förtjänar för en gångs skull.

Jag brukar vanligtvis spotta och svära över att behöva jobba med photoshop igen, (dålig arbetssituation: oergonomisk stol, konstig sittposition, för gammal mus och barnens bibel i stället för musmatta) men nu har det gått som en dans. Detta beror nog på att jag glömt bort en hel den från när gjorde min förra Electrocomic, så nu känns det som om jag lyckats gå runt alla felen jag gjorde när jag monterade Ewok kings, genom att bara vara äldre och visare.

Mitt föredrag gick förresten av stapeln i går. I en av Uppsala Slotts udda salar, så talade jag i 45 minuter om Ewok Kings och ASODOM, och varvade det med googlebilder och kitsch. Den lilla salen var så full som det bara gick, och de flesta verkade gå därifrån nöjda. Happy Happy! Jag hoppas det blir fler tillfällen som dethär igen, då jag föreläser pinsamt lite för att vara så pass snackig som jag är.
Nåväl, under tiden ni väntar på Att sova och drömma om Mat redux, så kan ni faktiskt läsa den redan nu på den ständigt dräktiga seriehönan Cigarett! Men då svenska versionen, och utan ny titelruta, men fortfarande samma fantastiska serie. Eller så kan ni ladda ner min förra electrocomic, "In these Woods we are Ewok Kings" än en gång, och låta era ögon fuktas av de underbara bilderna utfläkta över er skärm, aldeles aldeles gratis.

tisdag, mars 18, 2008

Rädda Liv!

Jag älskar liv

Fabian på Kolik Gjorde mig precis uppmärksam om att en serie av Liv Strömquist i tidningen Djurens Rätt har blivit censurerad, då moderata lokalpolitiker ville dementera att Fredrik Reinfeldt har en fabläss för Gorillahuvuden. Eftersom att att censur är en ganska äcklig grej, så tycker jag att vi skriver på namninsamlingen som kräver en bojkott av tidningen. Samtidigt vill jag passa på att fira liv lite till, denna gång i det universella språket: Blingees!

torsdag, mars 13, 2008

Krabbtomte

Jag mår lite dåligt över att länka till en så rutten källa som The Sun, men om några tonåringar i brasilien råkar filma en otäck liten tomte som går i sidled som en krabba, så får ni ta och förlåta mig. Det är bara för bra för att inte spridas.

tisdag, mars 11, 2008

Smokey goes to Valhall



Hanna P verkar vara inne på ett väldigt intressant spår just nu. (ta bara en titt på hennes blogg, med strålande filmer av Woody the Safety Owl.) För ett litet tag sedan så skickade hon mig ett klipp med den amerikanska skogsbrandsbekämparbjörnen smokey, där en minst lika björnig countrysångare först sjunger med i ghost riders in the sky, och sedan berättar för sin son att "smokey är överallt, och skyddar oss från skogsbränder". Smokey själv manifesterar sig i sin björnkostym för barnet, och tackar honom med en mystisk ekande röst.
Jag har varit inne på dethär spåret förra året, när jag svärmade för Michelins logotyp bibendum, men det är i filmer som denhär som de amerikanska varumärkesmaskotarna verkar på ett nästan shintoistiskt vis. Smokey är här näst intill synoym med Totoro från Miyasakis kända barnfilm, där smokey är belagd med egenskaper som liknar en naturandes: Totoro bor i ett Kamferträd, Smokie i en Skylt, Totoro ser till att grödorna växer, Smokie att eld aldrig går överstyr och bränner upp skogen.

Jag tyckte att detta var ett så fint exempel på hur religion och reklam agerar efter samma riktlinjer, och hur vi trots efter alla dessa år fortfarande har ett behov av folktron och naturreligionerna. Det var bara först efter postmodernismens intåg, som Smokie fick sin rättmätiga plats bland asagudarna, sittandes brevid Balder och en Frostiesballong.

fredag, mars 07, 2008

Hanania






Estelle Hanania är min nya favoritkonstis. Fast det är lite svårt att skaka av sig känslan av att hon är min tvilling.



torsdag, mars 06, 2008

Ärtor och Muskler!

Om någon i upplandstrakten inte har någonting för sig den 27:e mars, så är ni alltid välkomna att kolla på mig när jag föreläser på Uppsala Konstmuseums Sopplunch. Föredraget är runt en halvtimme, och där spiller jag varenda liten frukt om mitt arbete. Här kan ni kolla schemat. (ingen förbokning krävs, men väl ett tycke för ärtsoppa och muskler)

onsdag, mars 05, 2008

Heja Heja!


Ja, jag är fortfarande sjuk, men i kväll skall jag gå till medelåldersbrunstbaren Hijazz, och se på världens bästa band diskoteket! Jag tror till och med att öl skall drickas! Jaa!

måndag, mars 03, 2008

Kreativ Krukväxt

Jag drabbades för ett kort tag sedan av ett väldigt smygigt virus, som hoppade på mig under en snabb tripp till stockholm, ett sånt där virus där man riktigt känner att man blivit drabbad av någonting sekunden det träffar en. Efter en lång promenat ut till Sunnersta hade nu den lilla gynnaren legat och grott, och väntat på en stund där min kropp var i ett sårbart läge. Så strax efter att jag kravlat mig upp på sunnerstasluttningen, så såg jag små bubblor framför mina ögon. Natten efter det så skakade jag runt som regan i exorcisten, och sprutade svett tårar, snor och spyor över vartannat.
Till min stora sorg missade jag allt roligt som jag skulle göra i stockholm under helgen. Fast jag såg din bok, fabian, och den var jättefin.

Efter en helg i sängen är jag på bättringsvägen nu, men är ganska rejält utmattad. Så för att påskynda mitt tillfrisknande så kör jag ett litet medley av två fina youtubeklipp.









Strax innan jag Sjukade ner mig så gjorde jag färdigt lite jobb. En serie till Serietabloiden KUTI, och ett bidrag till Fantagraphics bok Beasts. (mer om den sen.)

Som ni ser i all min vintermisär, så är jag tillbaka lite i samma landskap som när Ewok Kings började, fast jag lutar mer mot djungler och tropiska skogar. (Jag tror att julens överdoserande av Herzogfilmer börjar betala av sig)

Jag tänker lite på att mina mest kreativa faser är under vår/sensommar, då mina bästa idéer brukar komma. Under hösten och vintern går jag in i en kokong, och får inte ut så mycket av mig själv. I så fall är jag en kreativ krukväxt.